KADROMUZ

Dr. Davut ATIŞ - Müdür Yardımcısı

Dr. Davut ATIŞ, TEI Alparslan İlkokulu’nda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Dr. ATIŞ; Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği, doktora eğitimini ise Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi bütünleşik doktora programında tamamlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli kademelerdeki resmi okul ve kurumlarda öğretmen ve okul yöneticisi olarak görev yapan Dr. ATIŞ, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminde proje uzmanı olarak görev yapmıştır. ATIŞ, TÜBİTAK, Erasmus+ ve eTwinning projelerinde yürütücülük, uzmanlık ve eğitmenlik deneyimlerine sahiptir. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemeye yönelik uluslararası ve Milli Eğitim Bakanlığı düzeyinde eğitici eğitimlerine sahip Dr. Davut ATIŞ; yerel, ulusal ve çevrimiçi platformlarda, proje döngüsü yönetimi, proje yazma, Web 2.0 araçları, öğrenme yönetim sistemleri ve dijital içerik geliştirme gibi konularda eğitimler vermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ERDEM ve SADA projeleri, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı “YADEG” projesi ve Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü “Birlikte İngilizce” projesi Eskişehir il koordinatörlüklerini ve eğitim faaliyetlerini yürütmektedir. Avrupa Komisyonu tarafından yürütülmüş olan SELFIE projesinin koordinatörlüğünü yapmıştır. Talim Terbiye Kurulu tarafından koordine edilen YADEG projesi kapsamında 2022 yılında EAQUALS-NILE tarafından verilen D-AOBM Tamamlayıcı Cilt Eğitici Eğitimi sertifikasını almıştır. Bu kapsamda, D-AOBM Tamamlayıcı Cilt merkezi ve mahalli eğitici eğitimlerinde eğitmen olarak görev almaktadır. Ayrıca pandemi sürecinde, MEB ortaöğretim materyal ve EBA platformlarında D-AOBM temelli içerik geliştirme ekiplerinde görev almıştır. ATIŞ, My English Path 5, My English Path 6 ve İzle Öğren uygulamalarının içeriklerini hazırlayan ekipte de yer almıştır. EBA Yabancı Dil Portalı için 2020 yılı yaz tatili için hazırlanan Yaz Okulu paketi içerisinde içerik geliştirmiştir. EBA Yabancı Dil Portalında yer alan İngilizce hikâyelerin içerik ve akışlarının oluşturulmasında aktif rol almıştır. TRT EBA TV İlkokul kanal derslerindeki 2020 yaz okulu , 2020-2021 eğitim öğretim yılı için İngilizce derslerinin içerikleri hazırlayan ekipte görev almıştır. Dersler halen TRT EBA TV de yayınlanmaktadır. Dr. ATIŞ’ın eTwinning platformunda yürütmüş olduğu; eğitimde teknoloji entegrasyonu, eğitimde Web 2.0 araçları ve mobil uygulamaların kullanımı, oyunlaştırma, yaratıcı drama ve çevre ve doğa eğitimi temalı başarılı projelerle Ulusal ve Avrupa kalite etiketleri ve 2018 yılı eTwinning Türkiye Özel Ödülleri FATİH-EBA kategorisi Türkiye birinciliği bulunmaktadır. ATIŞ´ın okul yöneticilerinin görevlerini bırakma nedenleri ve öğretmenliğe dönüşte yaşadıkları deneyimleri inceleyen ‘Okul Yöneticiliğinden Öğretmenliğe: Eğitim Sisteminin İçinden Bir Bakış’ adlı çalışması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26-27 Aralık 2023’te Ankara’da düzenlenen ‘Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu’nda sözlü bildiri olarak sunulmaya hak kazanan 100 bildiri arasında yer almıştır. ATIŞ´ın araştırma ve proje konuları arasında; etkili okul, okul yönetimi ve eğitim yönetimi, pozitif psikolojik sermaye, MEB yönetici görevlendirmeleri, okul yöneticilerinin yeterlikleri, öğrenme yönetim sistemleri, lider öğretmen, eğitimde dijital içerik geliştirme ve oyunlaştırma ve özel eğitim konu başlıkları yer almaktadır.